Bergvärme_Upplands_Väsby.jpg

En värmelösning i premiumklass

Bergvärmepump för dig som bor i villa, radhus, parhus, småhus i Stockholm!

En investering som talar för sig själv

 

Med bergvärme kan du minska dina nuvarande elkostnader med upp till hela 80%. Då är driftkostnad, ränta och amortering inräknat i den totala kostnaden. När lånet är avbetalt, vanligtvis efter 5-7 år, så är kostnadsbesparingen total då driftkostnaden i sig är oerhört låg.

 

En vanlig installation kostar mellan 100 000-150 000 kr och enligt en undersökning som publicerades på Avanza banks hemsida (2012-06-13) menar de att bergvärme höjer snittvärdet på ditt hus med 147 000 kr. Du får helt enkelt tillbaka pengarna från installationen genom att värdet på ditt hus ökar!

 

Fördelar med bergvärme
 

Driftkostnader sänks med upp till 80%

Oberoende av väder

Tillför både komfortvärme och komfortkyla

Betalar sig själv över tid

Höjer värdet på huset

 

Värmande och svalkande komfort med fjärrstyrning

 

Något som många vet är att bergvärme tillför hemmet ett överflöd av värme- och varmvattensförbrukning till oerhört låga driftkostnader. Men visste du att pumpen enkelt kan ställas om till komfortkyla över sommaren? På så vis kan du få svalka eller värme, när du helst behagar! 

Temperaturregleringen kan även ske på distans med så kallad fjärrstyrning.
Bekvämare än så kan det inte bli!

Ring oss nu eller läs mer nedan!

Bergvarme-Stockholm.png
1505299877-74600-1-1.png

Tillstånd om borrning för att bevara naturen

 

Du behöver tillstånd för att borra hål för bergvärme och det är kommunen du bor i som du behöver fråga. Detta brukar oftast inte vara något problem, men om många utav dina grannar har bergvärme så kan utrymmet för ytterligare hål vara begränsade. I sådanna fall så finns det andra alternativ, såsom jordvärme och luftvärme. Vi hjälper dig med tillståndet!

Projekt för huset
 

Bergvärme är ett projekt som kräver både tid och planering innan en installation kan komma på tal, men när alla delar är satta så är det en investering som kommer att tillföra din bostad komfort i över 15 år. 

En bergvärmeinstallation må vara i den dyrare prisklassen men är en pålitlig investering du tillför din villa redan från dag ett. 

 

Vi har samlat allt du behöver veta kring bergvärmepumpen och varför det är ett alternativ som du utan tvekan borde överväga redan nu. 

 

Installationen är smidig och enkel

 

När du har fått ett tillstånd från kommunen så kan du boka in ett kostnadsfritt hembesök där en utav våra bergvärmeinstallatörer kommer förbi ditt hem för att ta fram  lösningar som gynnar din livvstil och plånbok. 

När vi har fått ett OK på offerten så är det dags att starta igång!

 

 1. Installationen startar med att borrnings utrustningen kommer på plats, därefter borras ett eller två hål i marken beroende på husets energibehov.
   

 2. En slang som är fylld med köldbärarvätska placeras i hålet, ansluts med huset och grävs sedan ned.
   

 3. Själva bergvärmepumpen placeras i huset och kopplas ihop med husets värmesystem samt varm- och kallvattenledningar. Om den befintliga pannan inte längre skall vara kvar, plockas den isär och transporteras därifrån.
   

 4. Värmepumpen ansluts till husets elcentral.
   

 5. Värmepumpen kopplas ihop med kollektorslangen från berggrunden och startar igång. 
   

 6. Du får en muntlig demonstration om hur du använder värmepumpen så att du får ut det mesta utav den. 
   

 7. Från start till slut så tar installationen ca 5-6 dagar.
   

Hör av dig till oss idag, vänta inte längre!