top of page
Ett ljust vardagsrum med två st fönster som blickar ut mot en snöig äng, solen reflekteras i snön och ljusar upp hela bilden, mellan dessa två fönster är en luftvärmepump som blåser in varmluft in i hemmet, under luft värmepumpen är en soffa som ser bekväm, mjuk och skön.

skyddar husets & familjens hälsa 

Luftvärmepump för dig som bor i Stockholm, i villa, parhus, småhus eller radhus.

Ett självklart val för familjens hälsa, husets hälsa & miljön

 

Luft luft värmepump passar de flesta hem med sin multifunktionella prestanda och om du redan har direktverkande el så är det egentligen bara att tuta och köra! Vitsen med pumpen är att sprida inomhusluften så att den fördelas behagligt i hemmet, antingen med värme eller svalkande kyla året runt!

Luftvärmepumpen är en aktiv luftrenare och fungerar som en kontinuerlig dammsugare av inomhusluften vilket gör att sjukdoms främjande mikropartiklar elimineras med 99,9%. Detta är luft som du annars skulle andas in. Under dessa rådande tider då luftburen smittspridning är ett faktum är det ett självklart val att förse sin bostad med en luftvärmepump.

 

Fördelar med en luft luftvärmepump
 

Enkel installation

Luftkonditionering - Kyla & Värme

Fjärrstyrning - ofta via mobil

Snabb uppvärmning

Långsiktiga effekter - en minskning av din bostads värmekostnad med upp till 55%

En lockande investering

 

Det har blivit mycket populärt att investera i en luftvärmepump till hemmet då den har väldigt många funktioner som gynnar välbefinnandet. Vi har samlat ihop allt du behöver veta kring luftvärmepumpen så att du med enkelhet kan överväga ifall denna värmelösning är det perfekta komplementet till just ditt hem.

Det som kanske är mest lockande med luft värmepumpen är låga driftkostnader. Med amortering och ränta inräknat så börjar du spara pengar redan från den första dagen värmepumpen är verksam! Återbetalningstiden är kort och när lånet väl är avbetalt blir kostnadsbesparingen total.

 

Kanske har du redan en värmekälla i din bostad, men är inte riktigt nöjd med effekten den avger? En luftvärmepump kan hjälpa dig att komplettera värmespridningen utefter just dina behov och ökar på så vis komforten i ditt hem. Du kan även enkelt ställa om pumpen till AC med svalkande kyla när du som mest behöver det. 

 

Vill du reglera luftvärmepumpen när du inte är i din bostad? Det är smidigt att ändra temperaturen på distans med hjälp av fjärrstyrning via din mobiltelefon. 

 

Och på tal om distansstyrning, många fritidshusägare har klokt nog börjat använda sig av luft värmepumpens funktion som kallas underhållsvärme under vinterhalvår för att slippa fukt- och mögelskador som sätter sig i väggar och möbler och som bidrar till förruttnelse och unken lukt. 

​Själva luft värmepumpen består vanligtvis av två delar, en inomhusdel och en utomhusdel och beroende på hur planlösningen är i ditt hem så behövs det en eller flera inomhusdelar av pumpen för bästa möjliga komfort. Utomhusdelens uppgift är att hämta energi från luften och transportera den till bostaden via miljövänlig gas. När gasen väl har uppnått en önskad temperatur så transporteras energin via ett kylrör till en värmeväxlare som sitter i inomhusdelen. Värmen (eller kylan) sprids sedan via en fläkt och förser ditt hem med önskad komfort.

 

För att bibehålla en hög och jämn kvalitet på inomhusluften så behöver du rensa filtret kontinuerligt, sisådär varannan vecka .

Du behöver även boka in en djuprengöring av värmepumpen minst två gånger per år för att försäkra total eliminering av virus, bakterier, mögel och andra allergena partiklar.


Läs mer nedan eller ring oss nu!

Luftvärmepump-Vardagsrum-Stockholm.jpg
1505299877-74600-1-1.png
Fuktskador, hus, värmepumpar


Har ditt hus ett krypgrunds utrymme?

Detta är ett utrymme som många försummar och det kan kosta dig dyrt! Dessa utrymmen är ofta oisolerade så det finns en mycket stor risk för fukt och mögel att leta sig in och krypa upp till resten av huset för att resultera i renovering och i värsta fall rivning. Detta behöver inte hända om du gör någonting åt saken NU, för det är bråttom. Genom att placera en luftvärmepump lägligt vid friskluftsintaget i krypgrund utrymmet kan den reglera värmen och samla upp till två liter vatten i timmen för att förhindra fukt- och mögelbildning. 

Rätt pump gör rätt stor skillnad

 

En av de främsta aspekterna kring att investera i en luftvärmepump är att du får väldigt mycket för pengarna, det vill säga ifall du gör rätt val från första början. Att välja rätt pump är oerhört viktigt då det är en investering som kan bevara ditt hem i upp till 20 år. Innan någon installation kan ske så behöver en utav våra installatörer komma förbi din bostad och skräddarsy en lösning där du rent hypotetiskt kan se hur rätt pump och rätt placering kan göra dina värme- och kylbehov verkliga. 

 

De första luftvärmepumparna som tillverkades kallas ‘Europa-modeller’ och var gjorda för att användas som luftkonditionering i varma länder. De klarar bara temperaturer ner till minus 10 grader. Var därför noggrann med att din nya luftvärmepump passar ett nordiskt klimat. 

 

När du har bestämt dig så är det bara att tuta och köra! Det krävs inget tillstånd för att installera en luft luft värmepump och för oss är det viktigt att själva installationen ska ske så smidigt som möjligt. Därför är våra installatörer noggranna, effektiva och måna om att onödigt buller och bök inte ska vara ett problem för varken dig eller dina kära grannar.

COP och SCOP värde, SEER och EER värden för nörden!

 

COP (Coefficient Of Performance) är ett mätvärde för hur mycket energi en värmepump förbrukar vid en given inomhus och utomhus temperatur. Om en värmepump har ett COP på 3 så ger den 3 gånger så mycket värme som den förbrukar.
Ju högre värde, desto bättre för plånboken och miljön.

 

SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) är ett årsmätnings värde som visar hur många gånger värmepumpen genererar värme jämfört med vad den förbrukar.
Ju högre siffra ett SCOP-värde visar, desto högre är besparingen

SEER och EER värde är motsvarigheten till COP och SCOP värde, det  vill säga värmepumpens kapacitet vid kyldrift.

EER (Energy Efficiency Ratio) visar hur mycket värmepumpen ger jämfört med vad den förbrukar.
Till exempel om ett EER värdet är 3, så ger den 3 gånger så mycket kyla som den förbrukar.

SEER (Season Energy Efficiency Ratio) är årsmätnings värdet som visar hur många gånger värmepumpen genererar kyla jämfört med vad den förbrukar. 

Tack för att du läste enda ner hit, men nu är det väl ändå dags att du hör av dig?

ANDERS-SERVICE-LUFTLUFTVARMEPUMP%20(1)_e

En del av våra hjärtan pumpar alltid för dig!

Tack vi hör av oss snarast!

bottom of page