Luft vatten varmepump Stockholm.jpg

bra för miljön
& plånboken

Det perfekta alternativet för mindre familjen, paret, små huset i Stockholm med låg förbrukning!

Luft vatten värmepumpen är det perfekta alternativet för dig som bor i ett mindre hus i mellersta eller södra Sverige och förbrukar mindre än 25 000 kWh per år. Totalkostnaderna för själva installationen är låga och du kan minska dina driftkostnader med upp till hela 70%. Läs mer för att ta reda på ifall denna lösning är något för din bostad. 

 

Fördelar

Luft vattenvärmepumpen är nästan lika effektiv som bergvärme, utan att behöva borra

Du sparar 60-70% av din energiförbrukning för värme och varmvatten

Kort återbetalningstid 5-7 år

Höjer värdet på ditt hus
 

Låga kostnader från dag ett 

 

Installationskostnaderna är väldigt låga med tanke på vad andra värme-vatten system annars kostar. Allt beror såklart på vad din livsstil kräver och hur mycket energi du förbrukar, men om du tillhör den gruppen som har ett mindre hus så är luft vatten värmepumpen en investering som kan hålla i upp till 20 år. Inte nog med det så är den totala kostnaden med drift, amortering och ränta inräknat mycket lägre än vad du betalar idag och med tiden kommer din nya värmepump att ha betalat sig själv.

 

Upp till 100% förnyelsebar energi

 

Själva värmepumpen placeras utanför huset och utvinner energi direkt från utomhusluften till värme och varmvatten i huset. Två tredjedelar hämtas från direkt solenergi medan den resterande delen tar hjälp av el, till exempel vid riktigt kalla temperaturer några få dagar om vintern. 

 

Att tänka på inför en luft vatten värmepump installation

 

Är enbart ekonomiskt för dig som bor mindre, förbrukar mindre och bor i mellersta eller södra Sverige

Du behöver ett tillstånd från kommunen innan någon typ av installation kan påbörjas då utomhusdelen kan medföra ett ‘buller’ vid användning och behöver därför placeras lägligt så att det varken stör dig eller dina kära grannar

Du behöver ha ett vattenburet distributionssystem installerat

 

Vi installerar, servar och reparerar de flesta märken av värmepumpar såsom Daikin, IVT, Mitsubishi, Nibe, Panasonic och Toshiba. 

Installation
 

Installation

En luft vattenvärmepump har två separata delar, en inomhusdel och en utomhusdel som måste installeras. Ibland behövs det ytterligare delar såsom en hydrobox och en separat varmvattentank i insidan av huset. Inomhusdelen och utomhusdelen kopplas samman av antingen rör där en rörtekniker behövs eller med hjälp av en köldmediekrets som kräver en VVS-tekniker. Ibland behövs även framdragning av el där en tekniker behövs. Vi bistår med allt som krävs. Placeringen av alla delar är viktiga och vi i hjälper gärna till med vad som är mest fördelaktigt för just ditt hus.

 

Är du nyfiken på om en luft vatten värmepump kan vara något för dig? Boka in ett kostnadsfritt hembesök där en certifierad installatör kommer förbi och diskuterar lösningar som passar just din bostad. Vi kommer att förse dig med olika lösningar så att du kan välja det som passar din livsstil och plånbok bäst. 


Läs mer eller ring oss nu!

ANDERS-SERVICE-LUFTLUFTVARMEPUMP%20(1)_e

En del av våra hjärtan pumpar alltid för dig!

Tack vi hör av oss snarast!